Is mijn wifi veilig? Hoe veilig zijn mobiele gegevens?

Wanneer u een bedrijf runt, is data een van de belangrijkste zaken. Door deze kritieke gegevens te gebruiken, kunt u de dagelijkse activiteiten van het bedrijf uitvoeren en ook werken aan de groei van uw bedrijf. Het zijn deze gegevens die u een voorsprong geven op uw gewone concurrent. Maar aangezien gevoelige gegevens worden uitgewisseld en privacy een punt van zorg is onder draadloze gebruikers, is deze vraag niet helemaal ongepast.

Smartphones die zijn verbonden met onveilige Wi-Fi-netwerken zijn het feest voor hackers geworden, zoals het schieten van vissen in een ton. In feite is ongeveer 71% van alle fraude-activiteiten afkomstig van het gebruik van browsers en andere mobiele applicaties, wat zeker meer is dan de magere 29% op internet.

Wanneer u inlogt op uw account of uw e-mails leest via een verbonden Wi-Fi-netwerk, is er geen garantie op de veiligheid aangezien er geen identificatie nodig is om in te loggen op gastlogins op een Wi-Fi-netwerk. Dit betekent dat iedereen met gedegen kennis letterlijk binnen kan lopen, kan nemen wat hij nodig heeft en zonder een spoor achter te laten kan vertrekken.

Ook als u bellen via wifi gebruikt, moet het fysieke adres op uw telefoon worden bijgewerkt. Dit betekent dat als er een noodgeval is, het opgeslagen adres dat uw locatie aangeeft, meestal verkeerd is.

Dus, wat is het alternatief? Mobiele data is een veel betere optie. We zullen je vertellen waarom.

Waarom mobiele data een veiligere gok is

De versleutelingsniveaus, de gebruikersauthenticatie en de mobiele connectiviteit maken het moeilijk om in te breken; de kans op kwetsbaarheid en aanvallen door cybercriminelen wordt grotendeels geminimaliseerd. De vraag zou niet moeten zijn of mobiele data veiliger is dan wifi, maar hoeveel veiliger het is dan de wifi-verbinding.

Mobiele gegevens worden van begin tot eind versleuteld, in tegenstelling tot Wi-Fi-hotspots, wat betekent dat zelfs als iemand de gegevens zou ophalen, het moeilijk zou zijn om het oorspronkelijke bericht te ontcijferen en te ontcijferen. Voor extra beveiliging maken bedrijven gebruik van VPN- of virtuele privénetwerken om bedrijfsgerelateerde zaken te doen in plaats van gebruik te maken van Wi-Fi in openbare wegen.

Hoewel mobiele LTE-connectiviteit een veel betere optie is dan wifi, is het probleem van slechte ontvangst nog steeds springlevend. Als uw werknemers gefrustreerd zijn over de receptie en het de activiteiten belemmert, is het verstandig om te investeren in een signaalversterker voor mobiele telefoons of een boostersysteem voor mobiele telefoons – een verstandige beslissing die al uw netwerkproblemen op een snelle instant.