Onderdelen van een signaalversterkingssysteem

Signaalversterkers for emergency use.

Er zijn 4 eenvoudige factoren in een booster voor telefoontekens voor thuisgebruik:

  1. Een booster voor telefoontekens.
  2. 2. Een antenne in de achtertuin.
  3. Een binnenantenne.
  4. Coaxkabels die de antennes verbinden met de telefoonbordversterker.

 

De booster voor telefoonborden

De signaalversterker voor mobiele telefoons is het hart van het systeem. Het is een bidirectionele versterker die indicatoren van en naar de zendmast en van en naar een of extra telefoontoestellen ontvangt, versterkt en publiceert. Kleinere versterkers hebben over het algemeen een plastic behuizing; grotere, extra effectieve boosters hebben metalen behuizingen. De meeste celversterkers hebben twee poorten: een voor een antenne in de achtertuin; het verschil voor een interne antenne. Mobiele versterkers hebben LED-lampjes of een LCD-show die aangeven hoe de versterker presteert en of er blunders zijn die willen worden aangepakt.

 

De antenne in de achtertuin

Een telefoonbordversterker voor thuis wordt geleverd met een buitenantenne die communiceert met de telefoontoren. De donorantenne wordt via een coaxkabel aangesloten op de buitenpoort van de bordversterker voor mobiele telefoons.

Donorantennes zijn er in twee buitengewone typen:

  • Een directionele antenne is gericht op een bepaalde mobiele toren. Directionele antennes zijn handig als u het bord liever vanuit één dienst of toren opheft. Directionele antennes werken goed als u goed zicht hebt op de telefoontoren, behalve heuvels, bomen, gebouwen en verschillende barrières op UW pad.
  • Een omnidirectionele antenne verzamelt en verspreidt telefonische waarschuwingen overal om het heen, waarbij elke mobiele toren bereikbaar is in een 360 ° -onderwerp. Omni-donorantennes werken uitstekend als u geen directe zichtlijn heeft naar een mobiele toren of als u borden van twee of extra torens of dragers wilt verbeteren.

 

De binnenantenne

 

De binnenantenne communiceert met telefoontelefoons en verschillende celeenheden in uw huis. Er zijn twee soorten binnenantennes.

  • Een antenne met richtingspaneel kondigt een teken naar buiten aan in een structuur die gelijk is aan een ballon. Je richt deze antenne op het pad naar de plek waar je een verhoogd celsignaal wilt. Paneelantennes worden normaal gesproken verticaal op scheidingswanden aangesloten en kunnen bovendien in verzonken wandpanelen worden verborgen.
  • Een koepelantenne publiceert in een neerwaartse cirkel, met een 360 ° -teken eronder in de vorm van een donut. Koepelantennes worden doorgaans aangebracht op plafonds in de kern van de locatie die een voordeligere mobiele dekking wensen.

 

Coax kabels

Een booster voor telefoonborden maakt gebruik van coaxkabels om de achtertuin en binnenantennes te verbinden met de telefoonbordversterker. Coaxkabels zijn er in vele uitzonderlijke maten voor buitengewone omstandigheden. Hoe langer en / of dunner een kabel is, hoe extra teken het verliest van de booster naar de antenne. Hogere frequenties zorgen bovendien voor extra signaalverlies over een bepaalde kabeldiameter dan lagere frequenties.

 

Tot 2014 waren alle mobiele sign-boosters dual-band-apparaten die de twee gebruikte frequenties versterkten door gebruik te maken van 3G-mobiele netwerken (800 T Mobile, KPN 900 MHz).

Rond 2014, toen 4G-netwerken wijdverspreid begonnen te worden, begonnen producenten vijfbandstructuren te produceren die de bredere reeks frequenties versterkten die via 4G LTE-netwerken worden gebruikt (hoger en lager zevenhonderd MHz, 800 MHz, 1700/2100 MHz en 1900 MHz) .