Tips Voor het Verbeteren van GPS-signaal en Connectiviteit op Android-Apparaten

Heeft u verbindingsproblemen of problemen met het GPS-signaal op uw apparaat met het Android-besturingssysteem? Zo ja, dan vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u een beter signaal of betere connectiviteit kunt krijgen. Blijf lezen om te weten hoe u dit doel kunt bereiken.

Controleer het apparaat op schade

Een krachtige val van een mobiele telefoon kan af en toe de ingebouwde antenne beschadigen en dergelijke schade zou de kwaliteit van de mobiele service aanzienlijk beïnvloeden. Verwijder in geval van een val de achterklep van het apparaat en controleer of er schade is aan de achterkant of hoeken. Het is mogelijk om een ​​diagnostische test op Android uit te voeren, dus overweeg om dit te laten doen om te weten of het apparaat correct werkt. In het geval dat het beschadigd is en onder de garantieperiode valt, zou u het moeten kunnen repareren.

Zorg ervoor dat het besturingssysteem van het apparaat is bijgewerkt

Het updaten van Android kan lastig zijn wanneer het veel gegevens kost. Daarom hebt u mogelijk het bijwerken van de software waarop uw apparaat wordt uitgevoerd, uitgesteld. Dit kan ervoor zorgen dat het op een suboptimaal niveau presteert. Zo ja, zorg er dan voor dat u Android bijwerkt naar de nieuwste beschikbare versie. Updates bevatten de nieuwste bugfixes voor Android-gebruikers, plus elke optimalisatie voor gegevens, bellen en normale werking van het apparaat.

Schakel LTE uit als er maar één signaalbalk is

Het hebben van één balk met 4G LTE-signaal op uw Android-apparaat betekent mogelijk dat de mobiele site waarmee het communiceert erg overbelast is. Daarom kan de sterkte of kwaliteit van het cellulaire signaal onvoldoende zijn. Het kan een goed idee zijn om LTE uit te schakelen en het apparaat met 3G-signalen te gebruiken, omdat het mobiele 3G-netwerk af en toe minder druk is, wat betekent dat het soms een veel sterker signaal heeft.

Vraag de telecomserviceprovider om een ​​microcell

Is er een signaal beschikbaar buiten uw woonplaats? Is er een uitstekende breedbandverbinding voor u beschikbaar? Als het antwoord op de eerste vraag nee is en de tweede ja, komt u mogelijk in aanmerking voor een microcel van uw mobiele serviceprovider. Door verbinding te maken met uw netwerk van providers via de breedbanddienst, kunt u met microcell thuis bellen via internet.

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, overweeg dan om over te schakelen naar een andere provider. Als deze beweging ook mislukt, moet u overwegen om een ​​cellulaire signaalversterker te gebruiken om de signaalontvangst te verbeteren.