Wat is het verschil tussen 4G en LTE?

Misschien heb je 4G en LTE in de verre hoek van je smartphonescherm zien flitsen, zonder enig idee wat het eigenlijk betekent. Is de een beter dan de ander? Is de een sneller dan de ander? We gaan kijken wat die symbolen eigenlijk voor u betekenen en hoe dit de prestaties van uw telefoon beïnvloedt wanneer u belt en op internet surft.

Wat is 4G?

Netwerken worden geclassificeerd op basis van hun snelheid, betrouwbaarheid en connectiviteit volgens de standaarden die zijn opgesteld door de International Telecommunications Union-Radiocommunicatiesector (ITU-R).

4G betekent in wezen 4e generatie telefoon- en gsm-diensten. Er waren 2G en 3G precies op zijn staart, en nu wordt 4G overschaduwd door 5G, of in ieder geval bezig met bestaan. 4G is op afstand sneller dan 3G, zoals wordt beschouwd als de algemene wereldwijde standaard.

Wat is LTE?

LTE is de technologie achter 4G en staat voor Long Term Evolution. Dit was een standaard die is ontworpen toen 4G werd gebruikt om torens, telefoons en andere apparaten met elkaar te laten praten. Net als bij LTE was er een UMB (Ultra Mobile Broadband), maar LTE is nu de wereldwijde standaard die wordt gebruikt voor mobiele communicatie.

LTE is een open en interoperabele standaard die door vrijwel alle vervoerders wordt gebruikt. Alle grote smartphones maken gebruik van deze technologie.

In feite bestaat er niet zoiets als “echte 4G”. 4G is niets anders dan een ideale standaard en er is geen telefoon- of netwerkprovider die deze ideale standaard kan bieden. Zelfs als uw telefoon zegt dat hij 4G kan gebruiken, betekent dit dat hij LTE-technologie gebruikt.

LTE zorgt voor openbaar veilige gegevensoverdracht, met hoge snelheden – Openbare veiligheidsnetwerken krijgen hun eigen frequentie op het LTE-spectrum. Het heeft speciale functies om het netwerk te beheren en prioriteiten toe te wijzen aan klanten en gebruikers. Noodoproepen krijgen een hogere prioriteit.

Als er mensen op het netwerk zijn, zullen de prioriteiten beslissen welke oproepen als eerste doorgaan en welke kunnen worden afgebroken. Een ander kenmerk van LTE is dat het een zelforganiserend netwerk is – dit betekent dat als de stroom uitvalt, de oproepen worden omgeleid naar een ander pad naar het punt waarop de service wordt hersteld. Zodra het is hersteld, keert het netwerk terug naar het optimale pad.

De laatste opmerking

LTE is de huidige standaard en echte 4G is nog niet haalbaar. Als je merkt dat je de snelheid mist, zal het je goed doen om een ​​gsm-signaalversterker of een gsm-booster te krijgen!